Kiskunhalas

Kiskunhalas a Duna-Tisza közén, Budapesttől délre 130 km-re fekszik. Kecskemét, Baja, Szeged, Kalocsa, Kiskunfélegyháza mind 50-60 km-re található.

A 600 éves múltra visszatekintő egykori mezővárosnak jelenleg 32.000 lakosa van. Szőlő- és gyümölcstermelő vidék, 1987 óta pedig a szőlő és a bor városa megtisztelő cím birtokosa.

Ezt ünnepeljük minden év szeptemberében a Halasi Szüreti Fesztivál keretében, mely sok látványosságot nyújt az érdeklődőknek. (videó)

A városunk idegenforgalmi vonzereje a bevizsgált és igazolt gyógyhatásokkal rendelkező termálfürdő és strand. (Szállóvendégeink a hotel recepcióján kedvezményes belépőt válthatnak.)

A tanyákkal tarkított sík vidékünkre a szelek alkotta homokbuckák a jellemzőek. A lakóhelyünket valamikor kiterjedt vízivilág (tavak, mocsarak, vizenyős helyek) övezte. Még ma is megtalálhatók e hajdani mocsárvilág maradványai, melyet a ritka növény- és állatvilág miatt védetté is nyilvánítottak. Gazdag vadállományunk a vadászokat és a természet kedvelőit is vonzza. A környékünk kedvező lehetőséget biztosít kerékpáros és gyalogos kirándulások megtételére.

A településünk északi kapujánál található a nádassal szegélyezett Sóstó, mely horgászásra, csónakázásra, a körülötte elterülő zöld terület pedig napozásra, sportolásra alkalmas.

Több környékbeli tanyán is van lovaglási, kocsikázási lehetőség. Halasnak világhírnevet népi iparművészete a csipkevarrás hozott. A műhelyként és múzeumként is működő Csipkeházban a csipke történetét és remekeit is megtekintheti a látogató.

Térségünkben még nagy hagyománya van a tájjellegű vendéglátásnak, hangulatos pincék és barátságos vendéglátók várják az idelátogatókat.

 

kkh1

 

kkh31

kkh31

 

kkh2

 

 

Magyar (HU)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)SerbianFrench (Fr)Russian (CIS)Polish (Poland)

Levelező lista