Masszázsmedence - hidroterápia

Wellness-részlegünkben egész évben élvezhető az egészségmegőrző, regeneráló és gyógyhatás. A rendszeres használat az alábbiakon kívül jó közérzetet is biztosít.Egy nehéz munkanap vagy valamely fárasztó sporttevékenység után a teljes ellazulás, feltöltődés színtere, a fájdalom, fáradtság, stressz eltűnik.

A hidroterápia jótékony hatását a víz felhajtóereje, optimális hőmérséklete és az irányított vízsugarak biztosítják. Csökkenti a vérnyomást, serkenti a véráramlást, ellazítja az izmokat, javítja a bőr tónusát, stimulálja az immunrendszert. Pszichés oldalról pozitív hatásként csökkenti az aggodalom, a feszültség és a depresszió érzését.

 

medence

 

Miközben a masszázsmedencében pihenünk, az agyunk endorfint termel, ami csökkenti a fájdalmat, ezen kívül általános ellazító és kedélyjavító hatása is van. A medencében lubickolva sérülések után is gyorsabban felépülhetünk, ugyanakkor a masszázsfürdő aktívan részt vesz a megelőzésben, mivel fokozza a test ellenálló képességét, javítja az általános fizikai kondíciót és növeli az izmok rugalmasságát, megszünteti a fáradtság érzését.

A vízben heverve megtapasztaljuk a súlytalanság érzését, ízületeink felszabadulnak a folyamatos terhelés alól, hisz testünk súlya a vízben 85-90%-al csökken. Amikor egy kellemes, forró fürdőbe merülünk, testünk ellazul, megpihen, miközben belső szerveink működése is lelassul. Ezen jótékony termikus hatása mellett a hidroterápia alkalmas rövid, illetve hosszú távú fájdalomcsillapításra is.

A fúvókák nem csak az izmokat lazítják fel, ezáltal kellemes érzést nyújtva a felhasználónak, hanem a nyirokrendszert és egyéb belső szerveket is átmozgatják, ezáltal a kellemes érzéshez immunrendszerünk megerősödése párosul, mely az egészség megőrzés érdekében igen nagy jelentőséggel bír.

A masszázsfürdő által nyújtott hidroterápia megterhelő fizikai vagy sporttevékenységet követően is igen pozitív, bizonyítottan rehabilitáló hatással bír. A forró vízben áztatott, masszírozott izmokban csökken a fizikai igénybevétel során felhalmozódott tejsav, ami az izommerevségért és a fájdalomért felelős.

 

medence2

A masszázsfürdő a gyógyítás terén egyebek közt az ízületi gyulladások és reumatikus panaszok kezelésében is kiváló. Nemrégiben felfedezték a hidroterápia pozitív hatását a II. típusú diabetesben szenvedő betegeknél is. A masszázsfürdő rendszeres használatával továbbá elkerülhető az álmatlanság is. A fürdőben végzett masszázs pozitív hatással van gyorsaságunkra, rugalmasságunkra, erőnlétünkre és regenerálódó képességünkre, valamint segít leküzdeni a sportteljesítmények előtti merevséget, feszültséget is.

Összegzésül elmondható, hogy a legjobb mégis csak az, mikor a masszázsfürdő meghitt kényelmében párjukkal tölthetnek el egy kis időt…

 

Magyar (HU)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)SerbianFrench (Fr)Russian (CIS)Polish (Poland)

Levelező lista