Betyárok nyomában

Reggeli után személyautóval vagy bérelt busszal utazás Tiszaalpárra, ahol a kosárfonással ismerkednek meg a vendégek. Vásárlási lehetőség. Utána egy

ugrás Csongrádra, ahol az óvárosban egy halászházat tekintenek meg a vendégek. Igény szerint fürdési lehetőség a Tiszában. Itt tengerpart jellegű a vízpart.


Ebéd Csongrádon: halászlé egy csárdában vagy büfé a Tisza-parton

Délután: Kiskunfélegyháza, ahol városnézés, börtönmúzeum és szélmalom várja a vendégeket. A börtönmúzeumban híres betyárok körözési fotói, fogdák, kivégző eszközök és más tárgyi emlékek találhatók.

Vacsora: Csipke Hotel

 

 

Baja, a soknemzetiségű város

Reggeli után személyautóval vagy bérelt busszal utazás Bajára.
Itt a Német Nemzetiségi Képző Központ megtekintése, Türr István Múzeum, szerb templom, majd séta a városban.
Ebéd: halászlé vagy vadétel egy csárdában
Délután: fürdés a Sugovicában vagy kisvasutas kirándulás a Gemenci erdőben (vadászterület ill. nemzeti park)
Vacsora: Csipke Hotel

 

Hogy s mint van, érsek úr?

Reggeli után személyautóval vagy bérelt busszal utazás Kalocsára.
Itt az érseki könyvtár, a székesegyház, paprika múzeum és egy néprajzi múzeum vagy fazekasműhely megtekintése (vásárlási lehetőséggel).
Ebéd Kalocsán vagy Hajóson.
Hajóson falumúzeum helyi sváb vezetővel. Utána pincelátogatás, harmonikazene, disznótoros kóstolóval. Igény szerint néptánc bemutató a helyi együttes közreműködésével. Borvásárlási lehetőség.
Vacsora: Csipke Hotel

 

A pálinka napja

Reggeli után személyautóval vagy bérelt busszal utazás Izsákra.
Pálinkamúzeum, néprajzi gyűjtemény, idegenvezetés, vetélkedő, kóstolás, vásárlási lehetőség.
Kecskemét: rövid városnézés, majd látogatás a Zwack cégnél (modern technológiával, hagyományos családi recept szerint Unicum készítés). Itt ebéd, üzemlátogatás, kóstolás, vásárlási lehetőség.
Vacsora: Csipke Hotel

 

Szabadka, Palics

Noha ez a túra már átnyúlik határainkon, de a vajdasági metropolisz (Szabadka) közelsége mindig is hatott a kiskunhalasi kistérség életére. Vonattal és autóval is csupán fél óra az út, ha esetleg a határátlépés miatt meg is hosszabbodik, mindenképpen érdekes egy napot eltölteni ebben a soknemzetiségű városban. A szecessziós Városháza még a Monarchia idejében épült és mindenképpen érdemes megnézni festett üvegablakait. A városközpont, a sétálóutcák és a kávézók hangulata már a mediterrán világot hozza elénk. Ugyancsak a Monarchia hangulatát érezzük, ha kimegyünk Palics fürdőre, amely nem csak szezonban, hanem tavasszal és ősszel is kellemes sétára ad lehetőséget. Figyelem: az állatkert nem csak a gyerekek számára érdekes!
Ebéd helyi magyar étteremben.
Vacsora: Csipke Hotel

 

2 / 2 oldal

Magyar (HU)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)SerbianFrench (Fr)Russian (CIS)Polish (Poland)

Levelező lista