Csipke Hotel

Környék látnivalói

Thorma jános múzeum ~ 600m

 

Állandó kiállítások:

  • Thorma képcsarnok, ahol a festõ jelentõs mûvei találhatók.
  • Halas, a kiskun mezõváros kiállítás, mely ismerteti a város történetét a 17. század végétõl a 20. század elejéig.
  • Kincsek a homokban: híres régészeti lelet tárgyak Kiskunhalas környékérõl
  • Mezőgazdasági eszközök a 19. századból

 


csipkeház és csipkemúzeum ~ 1,5km

 

A város fontos látnivalója a Csipkeház. A csipkék királynõjének is nevezett halasi csipke 1902-ben indult el hódító útjára.

A halasi csipkevarrás létrejötte Dékáni Árpád gimnáziumi rajztanár nevéhez fûzõdik. Az õ terveit valósította meg mûvészi színvonalon Markovits Mária.

A halasi csipkében harmonikusan ötvözõdik a népi díszítõkincs a reneszánsz, a barokk és a szecesszió motívum és kompozíció gazdagságával.

A halasi csipke számos nemzetközi kiállítás nagydíját szerezte meg. Leheletfinom cérnából, 60 féle öltésmintával, fáradtságos kézimunkával készítik. A védjegy oltalom alatt álló halasi csipke különlegessége a három egymáson keresztbe fektetett hal, mely minden csipkében megtalálható.

A Csipkeházban lehetõség nyílik csipkevarrási bemutató megtekintésére és a különbözõ meseszép csipkék és emléktárgyak megvásárlására.

Kép forrása: https://www.programturizmus.hu/partner-csipkehaz-kiskunhalas.html

A kiskunhalasi városháza ~ 500m


A csodálatos tûztornyával rendelkező városháza 1833-34-ben épült Fischer Ágoston terve szerint. 1906-ban Hikisch Rezsõ és Kotál Henrik tervei szerint bõvítették. 2014-ben felújították a több mint egy évszázados szecessziós stílusú városházát.

Azon vendégeink számára akik kedvelik a magasságot igazán kiváló élményt nyújt a kilátó ahonnan a város távolabbi szegletei is elénk tárulnak.

Csillagvizsgáló Obszervatórium ~ 1,8km

 

Városunk csillagvizsgálója 1983 óta fogadja a csillagászat iránt érdeklõdõket. Az obszervatórium Magyarország egyik legnagyobb bemutató állomása. Feladata kezdetben az ismeretterjesztés volt, ma már azonban tudományos napmegfigyelés is zajlik benne.
Elõzetes egyeztetés úján látogatható.

 

Csetényi park - a vízi bivalyok nyári szállása ~ 800m

A hat-tagú vízi bivaly családot áprilistól-októberig lehet  átmentei szálláshelyükön megtekinteni a Csetényi parkban.

A gondos módon körülkerített ligetes rész és az egyik víztározó szolgál a gulya nyári “otthonaként”.A békés bivalyok látványa azonban nem csak turisztikai élmény, hanem ökológiailag is fontos szerepük van, ugyanis jelenlétük segít az elburjánzott nádterület visszaszorításában.

Kép forrása: https://www.bacskiskun.hu/latnivalok/csetenyi-park